بدترین انیمیشنهای کمپانی دیزنی در سالهای 2000 (بر اساس امتیاز راتن تومیتوز)
بدترین انیمیشنهای کمپانی دیزنی – دهه 2000 میلادی برای انیمیشنهای کمپانی دیرنی دههای روشن بود. درحالی که این کمپانی انیمیشنهای مشهوری مانند “لیلو و استیچ” (Lilo & Stitch) و “زندگی جدید امپراتور” (The Emperor’s New Groove) را به همان روش سنتی تولید کرد، در این دهه موفق شد با همکاری کمپانی پیکسار به تولید انیمیشنهای CGI بپردازد. انیمیشنهایی مانند “شگفت انگیزان”، “بالا” و “در جستجوی نمو” که هنوز هم از آثار پرطرفدار سینما میباشند.
اما علیرغم همهی این موفقیتها، تمام آثار این کمپانی در زمان اکرانشان موفق نبودند و آثاری هم وجود دارند که بهراحتی فراموش شده و دیگر نامی از آنها برده نمیشود. در لیست زیر 10 مورد از این انیمیشنها را که از لحاظ تکنیکی موفق ظاهر نشدند و در نتیجه امتیاز پایینی هم از منتقدین دریافت کردند را آوردهایم؛ با پروشات همراه باشید.
10. ماجرای تیگر – 2000 – 62٪ – The Tigger Movie

دیزنی با انیمیشن ماجرای تیگر دهه 2000 را آغاز کرد. این انیمیشن موزیکال داستان زندگی حیواناتی که در منطقهای بهنام Hundred Acre Wood زندگی میکنند و بهدنبال یافتن خانهای برای شخصیت Eeyore هستند را بهتصویر میکشد. بعد از اینکه ببر داستان توسط خرگوش و برای حواسپرتی به منطقهی دیگری فرستاده میشود، متوجه میشود که تنها ببر موجود در نوع خودش نیست.
اگرچه این قسمت از فیلم “وینی د پو” (Winnie the Pooh) مانند همیشه زیبا و جذاب بود، اما آن عمق و جذابیتی که در دیگر انیمیشنهای آن زمان وجود داشت را دارا نبود. بسیاری بر این عقیده بودند که بهتر بود این فیلم بهجای اکران در سینما از تلوزیون پخش میشد.
9. زنگ تفریح مدرسه – 2001 – 60٪ – Recess: School’s Out

یک سال بعد از اکران انیمیشن ماجرای تیگر، دیزنی انیمیشن سینمایی زنگ تفریح مدرسه را راهی پرده سینما کرد؛ این انیمیشن بر اساس یک مجموعه تلوزیونی بلند مدت ساختهشد. این فیلم که بهعنوان فینالی بر فصل پنجم سریالش بود، ماجرای یک گروه بچه مدرسهای را نشان میدهد که پس از اطلاع از اینکه مدیر سابق آنها قصد دارد زمستان را به یک آزمایش سخت در طول سال تبدیل کند، تصمیم میگیرند تا به نقشههای سرگرمکننده او پایان دهند. فیلم زنگ تفریح مدرسه خوب نوشتهشده و پر از خنده و شوخی بود، اما نتوانست از لحن تلویزیونی کارتونی معمول خود قدمی فراتر بردارد.
8. خانهای در مزرعه – 2004 – 53٪ – Home On The Range

خانهای در مزرعه درباره سه گاو گاوداری است که برای حفظ امنیت خانه خود پس از نصب اخطار تخلیه بر روی دروازه، با هم متحد شدهاند. برای انجام این کار آنها باید اقدامات یک فرد متخلف ذر این زمینه را پیگیری کنند.
منتقدان بسیاری این انیمیشن کمدی-وسترن را در مقایسه با دیگر آثار تاثیرگذار پیکسار، اثری بیهوده خواندند که فیلمنامهی غیراقتباسی و شخصیتهای بامزه آن نیز به بهتر شدن کل فیلم کمکی نکردهاند.
7. سرود کریسمس – 2009 – 52٪ – A Christmas Carol

بر اساس داستانی به همین نام از چارلز دیکنز در سال 1843، انیمیشن سرود کریسمس داستان تاجر بدبختی بهنام ابنیزر اسکروج را دنبال میکند که در شب کریسمس با سه روح روبرو میشود.
اگرچه این اثر تخیلآمیز و تاریک با صداگذاری قوی جیم کری و گری اولدمن همراه بود، اما بسیاری احساس میکردند که روح اثر اصلی از بین رفتهاست. علاوه بر این، برخی تصاویر زیبای این انیمیشن را تحسین میکردند در حالی که برخی دیگر آنها را باعث حواسپرتی میدانستند.
6. آتلانتیس: امپراتوری گمشده – 2001 – 49٪ – Atlantis: The Lost Empire

آتلانتیس: امپراتوری گمشده دیزنی را از ریشههای فانتزی خود خارج کرد و به قلمرو علمی-تخیلی برد. متأسفانه این انیمیشن در ژانر ماجراجویی آنگونه که استودیو تصور کرده بود خوب عمل نکرد. داستان این فیلم درباره یک کاوشگر بیتجربه است که با گروهی از مسافران طولانی مدت در دهه 1900 همکاری میکند. هدف آنها روبرو شدن با شهر گمشده آتلانتیس است. آنها قصد دارند با پیروی از دستورالعملهای یک کتاب مقدس این کار را انجام دهند.
آتلانتیس: امپراتوری گمشده اثری زیبا و خیرهکننده بود اما شخصیتهای ضعیف و طرح پراکنده آن باعث ناامید شدن بینندگان و منتقدان شد.
5. برادر خرس – 2003 – 37٪ – Brother Bear

در سال 2003 انیمیشن برادر خرس، داستان پسری اهل اینویت بهنام كنای را نشان میداد که قصد دارد با كشتن خرسی انتقام مرگ برادرش را بگیرد. با این حال، پس از اینکه ارواح کنای را بهعنوان مجازات قتل ناعادلانه خود به یک خرس تبدیل میکنند، برنامههای او تغییر مییابد. این انیمیشن بعدها به یک مجموعه سهقسمتی تبدیل شد.
انیمیشنهای برادر خرس درسالهای بعدی کمی تغییر پیدا کرد، اما طرح بازیافتی آن هم نتوانست بینندگان را مسحور خود کند. این اثر قدرتی را که دیزنی برای آن هدف قرار داده بود، نداشت.
4. جوجه کوچولو – 2005 – 37٪ – Chicken Little

این انیمیشن کمدی و علمی-تخیلی داستان جوجه جوانی را روایت میکند که سرش توسط یک بشقابپرنده ضربه میخورد. اگرچه شهرش در برابر عقاید او مقاومت میکند، اما این جوجه کوچولو باید همه تلاش خود را انجام دهد تا ساکنان Oakey Oaks را متقاعد کند که یک حملهی بزرگی از طرف یک بیگانه در شرف وقوع و نابودی شهر است. این انیمیشن از نظر فنی تاثیرگذار بود اما داستان آشفتهی آن نتوانست قوی بماند.
3. کبوتر بیباک – 2005 – 32٪ – Valiant

داستان انیمشن کبوتر بیباک در اعماق جنگ جهانی دوم میگذرد و داستان یک کبوتر حامل را روایت میکند که در تلاش است پرنده دیگری که اسیر جنگ است را نجات دهد.
متأسفانه این انیمیشن کمدی و ماجراجویانه با طراحی لباسهای ضعیف و کارکترهای زشت خود، حق صداگذاری قویاش را ضایع کرد. گرچه این انیمیشن سعی میکرد جذاب باشد، اما لحن ملایم آن باعث شد به دست فراموشی سپرده شود و اکنون از جمله بدترین انیمیشنهای کمپانی دیزنی شناخته شود.
2. دنیای وحش – 2006 – 19٪ – The Wild

دنیای وحش یکی دیگر از بدترین انیمیشنهای دیزنی است که بهسختی میتوان آن را شامل نکتهی خاصی دانست. این فیلم کمدی داستان یک توله شیر را تعریف میکند که باید بفهمد چگونه پس از حمل به آفریقا به باغ وحش سنترال پارک برسد. به نظر آشناست؟ سپس ممکن است انیمیشن ماداگاسکار را دیده باشید که دارای یک طرح کاملا مشابه با داستان این انیمیشن است.
دنیای وحش علاوه بر نمایش یک داستان غیر اصیل، در بخش انیمیشن نیز ضعیف بود و حتی شخصیتها قدیمی و ناتمام به نظر میرسیدند.
1. کتاب جنگل 2 – 2003 – 19٪ – The Jungle Book 2

در حالی که اولین قسمت از انیمیشن کتاب جنگل بهعنوان یک اثر کلاسیک باقیمانده است، پیگیریهای آن در دستیابی به همان وضعیت افسانهای با ساخت قسمت دوم ناکام ماند.
در این انیمیشن موگلی که اکنون در دهکده انسانی زندگی میکند، قرار است خوشحال و راضی باشد اما دلش برای دوستانش در جنگل تنگ شده و تصمیم میگیرد که به عقب برگردد. اگرچه او امیدوار است که بتواند بالو و باقیرا را پیدا کند، اما درعوض با دشمن قدیمی خود، مار شیطانی، روبرو میشود.
بسیاری احساس میکردند که کتاب جنگل 2 به دلیل کیفیت کلی پایین، برای انتشار مستقیم و بدون اکران سینمایی مناسب باشد اما این انیمیشن در سینماها اکران شد و نتایج خوبی را پشتسر نگذاشت و به یکی از بدترین انیمیشنهای کمپانی دیزنی تبدیل شد.
امیدواریم از مطالعهی این مقاله لذت برده باشید؛ منتظر شنیدن نظراتتان هستیم!
دیدگاهها