21 گام برای اینکه یک طراح وب موفق شوید

با موفقیت صنعت توسعه وب سوالات بسیاری ممکن است وجود داشته باشد: چگونه می توانم یک توسعه دهنده وب باشم؟ که به نظر بدترین سوال ممکن است. به جای آن باید این سوال را پرسید: چگونه می توانم یک توسعه دهنده وب موفق باشم؟

پرسیدن این سوال مهم است زیرا در جهان، وب دولوپرهای زیادی وجود دارد، اما چه تعدادی از آن ها موفق هستند؟ در این مقاله هدف این است که اطلاعات و مهارت های کافی برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده موفق و متمایز، چه در حوزه کار جمعی و چه شخصی، را در اختیارتان قرار دهیم.

این مقاله مخصوص آن دسته از افرادی است که به توسعه وب علاقه دارند، یا آن دسته از توسعه دهنده های وب که می خواهند متفاوت و متمایز باشد. با پروشات همراه باشید تا با 21 گام برای اینکه یک توسعه دهنده وب موفق باشید را به شما معرفی کنیم.

آیا این حرفه ای است که به آن اشتیاق دارید؟

اشتیاق کلمه ای است که آنقدر استفاده شده که ممکن است با معنای واقعی آن آشنا نباشید. اشتیاق به معنای “شوق شدید و غیرقابل کنترل” نسبت به یک چیز است. اشتیاق یک کلمه منفعل نیست و نیازمند عمل است. اغلب افراد از شغل روزانه شان متنفرند، عده کمی شغل خود را دوست داشته و به آن اشتیاق دارند. باید این سه سوال را از خود بپرسید:

  1. آیا تصور ایجاد وب سایت و اپلیکیشن وب مرا به وجد می آورد؟
  2. آیا این شغل برای من یک شغل هیجان انگیز خواهد بود؟
  3. آیا توسعه دهندگی وب با سبک زندگی موردعلاقه ام (و خانواده ام) همخوانی دارد؟

اگر پاسخ سوالات بالا مثبت باشد در آن صورت بهترین مسیر برای شما مسیری است که بتوانید به یک توسعه دهنده وب تبدیل شوید.

2. دلیل تان چیست؟

این یکی از مهم ترین سوالاتی است که باید از خود بپرسید. چرا می خواهید یک توسعه دهنده وب موفق باشید؟

  • برای اینکه تفاوتی ایجاد کرده و زندگی دیگران را تغییر دهید؟
  • برای اینکه برای دیگران پروژه انجام دهید؟
  • برای اینکه پروژه های خود را داشته باشید؟
  • برای اینکه درآمد بالایی داشته باشید؟

اگر یکی از پاسخ هایتان این باشید که می خواهید در زندگی دیگران تغییر مثبتی ایجاد کرده و در نتیجه باعث شوید که آن ها هم برای دیگران همین کار را انجام دهند، در آن صورت تصمیم تان صحیح است. زمانی که خسته، ناراحت یا بی انگیزه باشید، دلیل انتخاب این شغل باعث می شود که برای دستیابی به آن تلاش کنید.

3. چه چیزی شما را به وجد می آورد؟

آیا به منطق و حل مسئله علاقه دارید یا طراحی و جلوه های بصری؟

اگر به منطق و حل مسئله علاقه دارید، توسعه وب back-end مناسب شماست. اگر به طراحی و جلوه های بصری علاقه دارید، توسعه وب front-end مناسب تان است.

برنامه نویسی back-end هرچیزی است که روی وبسایت قابل مشاهده نیست. تصور کنید که یک سرور (یک هارد درایو بزرگ با تمام اطلاعات سایت) در جایی از جهان قرار داشته، تمام دیتای وبسایت را پردازش کرده و به مرورگر می فرستد. برنامه نویسی front-end هر چیزی است که می توانید روی یک وبسایت ببینید، کلیک کنید و با آن ارتباط برقرار نمایید.

شاید هر دو را ترجیح می دهید؟

4. یک برنامه ریزی داشته باشید

پس از اینکه متوجه شدید چه چیزی شما را به وجد آورده و از انجام چه کاری لذت می برید، زمان برنامه ریزی است. چه مقدار زمان را می توانید به مطالعه اختصاص دهید؟ دوست دارید چه مقدار هزینه را برای یادگیری صرف کنید؟ یک برنامه ریزی مناسب ایجاد کنید. این برنامه ریزی ممکن است چنین باشد:

هرروز تنها 2 ساعت می توانم مطالعه کنم. بودجه ام کمتر از 2 میلیون تومان است و به توسعه وب front-end علاقه دارم.

پس از کمی تحقیق درباره موضوع و مکان یادیگری، برنامه شما می تواند به این صورت باشد:

  • ماه اول: یادگیری HTML و CSS
  • ماه دوم: یادگیری Bootstrap و فریمورک های طراحی
  • ماه سوم: ایجاد وب سایت با کمک HTML، CSS و Bootstrap
  • ماه چهارم: یادگیری JavaScript
  • ماه پنجم: یادگیری JavaScript پیشرفته
  • ماه ششم: ایجاد وبسایت با کمک HTML، CSS و JavaScript
  • ماه هفتم: تمرکز بر ایجاد یک وبسایت شخصی برای نمونه کار و ایجاد برند شخصی
  • ماه هشتم: مذاکره با تجارت ها و سازمان ها برای ایجاد وب سایت برایشان (حتی به طور رایگان برای کسب تجربه)
  • ماه نهم: تمرکز بر ارتقای دانش و بررسی نیازمندی های کار
  • ماه دهم: داشتن حداقل پنج نمونه وب سایت به عنوان نمونه کار
  • ماه یازدهم: یادگیری نیازمندی های فریلنسینگ و کار آزاد
  • ماه دوازدهم: دسترسی به مشتری های آینده، ارتقای کار و داشتن مشتری هایی که از آن ها حق الزحمه دریافت کنید یا برای کار درخواست دهید

یادتان باشد که این تنها یک راهنمای کلی برای برنامه ریزی است نه یک برنامه عمل قطعی.

5. عمل کنید

اگر می خواهید کار بزرگی انجام دهید باید تعهد و از خودگذشتگی را لازمه کارتان قرار دهید. اگر می خواهید یک توسعه دهنده وب یا فریلانسر موفق باشید و از نداشتن وقت کافی گله می کنید، تنها کافی است به برنامه روزانه، هفتگی یا ماهانه خود نگاهی انداخته و ببینید که با کنار گذاشتن چه چیز می توانید وقت تان را خالی کرده تا چیزهای بیشتری یاد بگیرید، مهارت هایتان را گسترش دهید و از دانش تان استفاده کنید.

برای مثال اگر با تماشای تلویزیون وقت تان به هدر می رود، تلویزیون را از برنامه روزانه تان حذف کنید. برای مثال، ست گودین یکی از بزرگ ترین کارآفرینان و لیدرهای دنیای امروز است که وقت اش را برای تماشای تلویزیون به هدر نمی دهد. بنابراین اگر به هدف خود شوق دارید، توجیح و بهانه را کنار گذاشته و به برنامه تان عمل کنید.

6. نظم از انگیزه برتر است

انگیزه همیشه خوب است اما می تواند موقتی باشد. نظم باعث می شود حتی زمانی که دوست ندارید کاری انجام دهید یا بدون انگیزه هستید نیز به برنامه تان عمل کنید.

7. شبکه های اجتماعی

حتما باید در فضای مجازی حضور داشته باشید و شبکه های اجتماعی یکی از ابزارهای لازم این کار محسوب می شوند. حتما در LinkedIn, Twitter, Instagram و فیسبوک حساب کاربری داشته باشید.

8. یک سایت به عنوان نمونه کار داشته باشید

نمونه کار همان رزومه آنلاین است. زیرا نشان دادن اینکه چه کار کرده اید از اینکه بگویید چه کار می توانید انجام دهید بهتر است. سه نمونه کار برتر را می بینید:

رابی لئوناردی

آدام داناوی

دنیز چندلر

این سه نمونه وبسایت اگرچه تازه کار هستند اما به خوبی می توانند کار و تخصص خود را به نمایش بگذارند. اگر نمونه کارتان به اندازه کافی خوب باشد، مشتری یا کارمندان بالقوه تان به سراغ تان می آیند. بنابراین پروژه ها یا وب سایت های مناسب راه اندازه کنید، حتی اگر مجبور شوید برای مدتی رایگان کار کنید.

9. در پروژه های متن باز شرکت کنید

شرکت در پروژه های متن باز نشان دهنده این موارد است:

  • اشتیاق به آنچه که انجام می دهید
  • مهارت های تیمی
  • مهارت های خودتان

بهترین نکته در این مورد این است که اگر کارتان را به خوبی انجام دهید توسط یک گروه به رسمیت شناخته شده و اعتبارتان افزایش می یابد. جان رزایگ، موسس JQuery میگوید:

من در هنگام استخدام، هر رزومه را از نظر دیدگاه GitHub بررسی می کنم.

برای شرکت در پروژه های متن باز می توانید از این ها استفاده کنید:

  • GitHub
  • freeCodeCamp
  • Automattic
  • Angular
  • Go

10. آیا به اندازه کافی سمج هستید؟

چرا سمج؟

توسعه دهندگان وب در مسیر خود با چالش های زیادی رو به رو می شوند. اگر در کدنویسی اشتباهی باشد یا همه چیز آن طور که برنامه ریزی کردید پیش نرود، اگر نتوانید راه حل را پیدا کنید کارتان پیش نخواهد رفت. پس سمج باشید و مشکل را حل کنید.

از آنجاییکه شاید نتوانید به سرعت مشکل را حل کنید، بنابراین سمج بودن باعث می شود در تلاش های خود جدی تر باشه و پروژه های آینده را بهتر و کارآمدتر به پایان برسانید.

11. هوشمندانه کار کنید

به من شش ساعت وقت دهید تا یک درخت را خرد کنم و من کسی هستم که چهار ساعت اول را به تیز کردن تبرم اختصاص می دهم.

این سخن آبراهام لینکلن بسیار تاثیرگذار است. تمرکز بر مراحل تکنیکی کدنویسی یا اداره یک تجارت فریلنسری می تواند از توجه به راه های بهتر و سریع تر انجام کارها، جلوگیری کند. توسعه دهندگان موفق هوشمندانه کار کرده و به نتایج بهتری دست می یابند.

12. دانسته های شما همه چیز نیست

من نسبت به تو زبان های برنامه نویسی بیشتری می دانم بنابراین موفق تر خواهم شد.

دانسته هایتان مهم نیست بلکه این مهم است که بدانید باید با دانسته های خود چه کار کنید. در مصاحبه ها همیشه فردی که بیش از همه می داند شغل را به دست می آورد، مگر نه؟

اما همه ما می دانیم که در دنیای واقعی چنین نیست. فقط مهارت ها به دست آوردن شغل را تضمین نمی کنند (یا به دست آوردن مشتری فریلنس)، بلکه عوامل دیگری هم دخیل هستند.

13. رشد

متخصصان هر صنعتی همیشه در پی ارتقای دانش و مهارت های خود هستند. در عرصه توسعه وب باید همیشه به یادگیری ادامه دهید. اگر 20 سال پیش درباره ++C مطالعه کرده و خود را با اطلاعات جدید وفق نداده اید، دانش تان بی فایده خواهد بود. با هر میزان دانشی که دارید همیشه باید دانش خود را ارتقا داده و به یادگیری ادامه دهید.

14. تجربه

شما چه کسی را استخدام می کنید؟

  • یک مربی تجاری 35 ساله که اخیرا مقطع MBA را به پایان رسانده، یا
  • یک مربی تجاری 30 ساله که بدون دریافت مدرک از دبیرستان خارج شده اما سه تجارت مولتی میلیون دلاری را اداره کرده و دو سوم سهام آن را به فروش رسانده است؟

تجربه از دانسته ها مهم تر است. مانند توسعه دهنده های معمولی نگویید که ” می توانم این کار را انجام دهم”. نشان دهید که چه کارهایی انجام داده اید.

15. قیمت گذاری

پس از اینکه اعتماد به نفس تان افزایش یافت و تجربه بیشتری به دست آوردید، باید خدمات خود را قیمت گذاری کنید. این کار می تواند به موفقیت تان کمک کرده یا ورشکسته تان کند. آیا درآمد سالانه 50،000 دلاری را ترجیح می دهید یا 90،000 دلاری را؟ نظرتان درباره طراحی وبسایت در ازای 500 یا 5000 دلار چیست؟

اگر کسی بخواهد دو بطری نوشیدنی به شما بفروشد و قیمت یکی را 5 دلار و دیگری را 55 دلار معرفی کند، تصور می کنید نوشیدنی 5 دلاری اشکالی دارد، مگر نه؟ درباره خدمات شما هم به همین شکل است. اگرچه این مسئله درباره فریلانسینگ صدق می کند اما در هر کاری باید درباره قیمت ها خوب مذاکره کرد.

16. بازدهی

یک ساعت و نیم تمرکز بدون حواس پرتی از چهار ساعت حواس پرتی با پیام ها، یوتیوب یا گیف های خنده دار و انجام کمی کار بین آن ها، بهتر است. بنابراین همه چیزهایی که ممکن است حواس تان را پرت کرده کنار بگذارید و برای چند ساعت با بیشترین تمرکز ممکن کار کنید.

17. مهارت ها

محدود کردن خود به یادگیری چندین زبان برنامه نویسی کار درستی نیست. برای افزایش شانس موفقیت باید مهارت های دیگر نظیر بازاریابی، مذاکره، برقراری ارتباط و مهارت های اجتماعی را نیز ارتقا دهید. به موفق ترین توسعه دهنده های وب توجه کنید. آن ها افراد موفق و بامهارتی هستند که تنها بر روی مهارت کدنویسی توجه نکرده اند.

18. به طور آنلاین با دیگران ارتباط برقرار کنید

به انجمن های برنامه نویسی، گروه های فیسبوک، چت های توییتر و درگاه های دیگر ملحق شده و از پرسیدن سوال (هرچند احمقانه) نترسید. در مکان هایی نظیر Stack Overflow, Reddit, Quora و وبلاگ ها سوال بپرسید.

19. به درگاه های Meetup رفته و با دیگران ارتباط برقرار کنید.

در اینجا می توانید از دنیای خود خارج شده و با دیگران ارتباط برقرار کنید. اگر یک فرد درونگرا هستید در این درگاه می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. زیرا اینگونه افراد باید از نقطه آرامش خود خارج شده و با دیگران صحبت کنند.

بنابراین از سرویس هایی نظیر Meetup استفاده کنید.

اما باید بدانید که این درگاه ها و سرویس ها تنها برای توسعه دهنده وب نیست. اگر یک فریلنسر هم هستید باید از این سرویس ها استفاده کنید. علاوه بر این، هر چند وقت یک بار ممکن است یک توسعه دهنده یک توسعه دهنده دیگر را استخدام کند!

20. شخصیت دوگانه داشته باشید

شما باید همانند یک بازدیدکننده وب سایت و صاحب تجارت (وبسایت) فکر کنید. به عنوان بازدیدکننده وبسایت باید به این مسائل فکر کنید: هر بار که از این وبسایت دیدن می کنم چه چیزی به فکرم می رسد؟ آیا با بازدید از آن جواب سوالاتم را دریافت می کنم؟ آیا این وبسایت به خواسته هایم پاسخ می دهد؟ آیا به این تجارت اعتماد دارم؟ و غیره.

به عنوان صاحب تجارت باید به این مسائل فکر کنید: آیا وبسایت ام به سوالات پاسخ داده و کاربرانم با بازدید از آن به چه فکر می کنند؟ برای پاسخ به این سوالات می توانم چه کار کنم؟ برای اینکه بازدیدکنندگان را ترغیب کنم که آنچه را که می خواهم انجام دهند، باید چه تغییری در سایت به وجود آورم؟

21. هرگز تسلیم نشوید

افراد موفق هرازگاهی شکست می خورند، اما هرگز تسلیم نمی شوند و برای انجام بهتر کارها، راه های جدید و بهتر می یابند. گاهی اوقات تنها چیزی که شما را از موفقیت و شکست جدا می کند، تمایل به ادامه دادن است. هرگز رویاها، آرزوها و هدف تان را فراموش نکنید.

نتیجه گیری

هرگز تصور نکنید که نمی توانید کاری را انجام داده یا در آن موفق شوید. به خودتان باور داشته باشید. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کند. نظرات تان را با ما درمیان بگذارید.

                               

دیدگاه‌ها (1)

بستن فرم

  1. Naim

    آذر 24, 1399

    من میخواهم از صفر شروع کنم میشه من را راهنمایی کنید

    پاسخ