25 حقیقت جالب و عجیب درباره نقاشی مونالیزا

هیچکس نمی‌داند مونالیزا کیست، این تابلو برای چه کسی است، لئوناردو داوینچی چه مدت بر روی آن کار کرد، چه مدت آن را کنار خود نگه داشت و یا این نقاشی چگونه از کلکسیون سلطنتی فرانسه سردرآورد. با این حال نقاشی مونالیزا مشهورترین و شناخته شده‌ترین نقاشی جهان می‌باشد که بیش از هر نقاشی دیگر مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا می‌خواهیم 25 حقیقت جالب و عجیب درباره این نقاشی را به شما معرفی کنیم، پس با پروشات همراه باشید.


1. نقاشی مونالیزا با رنگ روغن بر روی یک پنل چوبی صنوبر ترسیم شده و داوینچی از تکنیکی استفاده کرده که جای قلم مو بر روی بوم باقی نمی‌ماند.

2. شاخصه این نقاشی تاریخی، لبخند عجیب مونالیزا است که مبهم و عجیب به نظر می‌رسد.

3. اندازه این نقاشی 53 در 77 سانتی متر است به طوری که کمی بزرگ‌تر از یک کاغذ سایز A2 می‌باشد.

4. عنوان این تابلو، “مونالیزا”، در زبان انگلیسی قدیمی به معنای “بانوی من لیزا” است.

5. عمر این نقاشی اکنون بیش از 500 سال است.

6. براساس نتایج نرم افزار تشخیص چهره مدرن، مونالیزا 83 درصد شاد، 9 درصد بی میل، 6 درصد هراسناک و 2 درصد عصبانی است.

7. این نقاشی اکنون در موزه لوور پاریس نگهداری شده و اتاقی مخصوص خود دارد. این نقاشی از سال 1797 در معرض نمایش گذاشته شده است.

8. سالانه بیش از 6 میلیون نفر از این نقاشی بازدید می‌کنند. هر فرد به طور متوسط 15 ثانیه به این نقاشی نگاه می‌کند.

9. شهرت این نقاشی پس از دزدیده شدن در سال 1911 بیشتر شد.

10. در حالی که نقاشی اصلی مونالیزا گم شده بود، 6 آمریکایی ثروتمند فریب خورده حاضر بودند در قبال مونالیزای تقلبی هر کدام 300،000 دلار پرداخت کنند.

11. حتی پابلو پیکاسو، نقاش معروف، هم مضنون به سرقت این تابلو بود و مورد بازپرسی قرار گرفت!

12. از آنجاییکه مونالیزا ارزش بسیاری دارد و نمی‌توان برای آن قیمت خاصی تعیین کرد، بنابراین بیمه نشده است.

13. ابرو و مژه‌های مونالیزا از بین رفته‌اند و دلیل آن هم سال‌هاست که مورد بحث قرار داده شده است. برخی معتقدند که طی بازسازی تابلو ابرو و مژه‌ها به طور تصادفی از بین رفتند. برخی هم معتقدند که اصرار داوینچی برای کامل کردن این تابلو باعث شد که هرگز نتواند آن را به پایان برساند. همچنین در زمان خلق این تابلو مد بود که زنان ابرو و مژه‌های خود را بتراشند، بنابراین شاید اصلاً مونالیزا مژه و ابرو نداشت.

14. در زیر اثر اصلی سه لایه دیگر وجود دارد که مونالیزا را در حالت‌های دیگر نشان می‌دهد.

15. در سال 1913 مشخص شد که «وینسنزو پروگیا» مونالیزا را از لوور دزدیده است. او یک پرتریست ایتالیایی بود که تصور می‌کرد این نقاشی باید در ایتالیا باشد. او در زمان سرقت این تابلو یکی از کارمندان لوور بود و به مدت 2 سال این اثر را در خانه خود نگه داشت. او در زمان تلاش برای فروش این اثر به یک گالری در فلورانس ایتالیا دستگیر شد.

16. اتاق مونالیزا در موزه لوور پاریس کنترل سنج آب و هوا دارد و یک شیشه ضدگلوله هم از آن مراقبت می‌کند. ساخت این اتاق بیش از 7 میلیون دلار هزینه داشت.

17. در سال 1956 و پیش از احداث یک اتاق مخصوص برای این نقاشی، «اوگو انگازا» سنگی به سمت تابلو انداخت و بخشی از تابلو نزدیک آرنج دست چپ را خراب کرد.

18. در موزه دل پرادوی مادرید نقاشی دوم مونالیزا قرار دارد. گفته می‌شود که این اثر توسط یکی از شاگردان داوینچی ترسیم شده است. زمانی که این نقاشی در کنار مونالیزای اصلی قرار بگیرد تأثیر سه بعدی ایجاد می‌کند که اولین تصویر برجسته در تاریخ است.

19. لئوناردو داوینچی در زمان نقاشی مونالیزا شش موزیسین را مأمور کرد تا برای او موسیقی بنوازند و یک فواره موسیقی هم نصب نمود. تمام این کارها برای این بود که مدل خود را سرگرم و آرام نگه دارد.

20. لئوناردو داوینچی قیچی را اختراع کرد، ویولن بزرگ می‌نواخت و برای نقاشی لب‌های مونالیزا 12 سال وقت صرف نمود.

21. در زمان جنگ جهانی دوم مونالیزا را 6 بار نقل مکان دادند تا از دست نازی‌ها دور بماند.

22. در سال 1983 یک نقاش ژاپنی به نام «تاداهیکو اوگاوا» یک نسخه از مونالیزا را از نان تست خلق کرد.

23. این نقاشی در سال 1963 به مدت یک سال در گالری ملی نگهداری شد. سربازان امنیت آمریکا به طور 24 ساعته از آن نگهبانی کرده و صف‌های بازدیدکنندگان گاهی اوقات 2 ساعت به طول می‌کشید.

24. ناپلئون بناپارت، امپراتور فرانسه زمانی این نقاشی را در اتاق خواب خود آویزان کرده و طبق گفته خودش ساعت‌ها محو زیبایی آن می‌شد.

25. برخی معتقدند این تابلو از چهره «لیزا گراردینی» ترسیم شده، اما برخی هم معتقدند که این تابلو پرتره خود لئوناردو داوینچی است.

                               

دیدگاه‌ها

بستن فرم